Wellicht ben je vooral gefocust op je homepage en salespagina(s) van je website, maar weet dat een over-mij-pagina altijd heel goed bezocht wordt.

Ik moet je iets bekennen… Ik kwam er onlangs achter dat ik niet eens een over-mij-pagina op mijn site had staan. Ik voelde mij dan ook een beetje de hovenier die zijn eigen tuin totaal verwaarloost. De loodgieter met de lekkende kraan, afijn je snapt vast wat ik bedoel.

Maak het persoonlijk, maar overdrijf niet
Goed, de over-mij-pagina. Allereerst, zorg dat je een persoonlijk verhaal over je zelf vertelt (uiteraard in de ik-vorm), maar maak het ook weer niet te dramatisch. Fijn als je als coach kunt putten uit je eigen verleden, maar om dat nu allemaal te delen.. Zou ik niet doen.

What’s in it for me?
Belangrijk is dat er in je persoonlijke tekst een bruggetje gemaakt wordt naar de problemen van jouw ideale doelgroep. What’s in it for them? Maak verbinding met je doelgroep en laat ze vooral voelen dat jij ze verder kunt helpen. En nog beter, verwerk quotes van enthousiaste klanten in je verhaal. Maak in de tekst linkjes naar andere pagina’s in je website (bijvoorbeeld naar je aanbod) en sluit uiteraard af met een handreiking om met jou in contact te komen.

Over ons
Wat mij verbaast is dat in veel webshops de over-ons pagina ontbreekt. Oké bij bol.com wil ik ook zo snel mogelijk naar het assortiment, maar bij de kleinere webshops ben ik toch ook altijd erg geïnteresseerd naar het verhaal erachter. Hoe zijn ze op het idee gekomen van hun webshop? Wat maakt hun producten zo uniek? Wat is hun missie, hun passie? Feit is dat de gun factor een grote rol speelt bij een aankoop. Een kijkje achter de schermen werkt hier naar mijn mening zeker aan mee.

Lees hem hardop voor
Als laatste nog een tip: lees jouw over-mij-pagina altijd hardop voor aan je partner of een vriendin. Lukt het je niet om de luisteraar te raken (oké, ze hoeven niet in tranen uit te barsten) en merk je dat de aandacht verslapt, ga je tekst herschrijven. Of heb je humor, maar zie je degene die luistert niet eens glimlachen, pas ook dan je tekst aan.

Ben je benieuwd naar mijn over-mij-pagina? Je vindt hem hier.
Veel succes met je eigen over-mij-pagina!

Ps: Heb je hulp nodig bij het schrijven of vind je het leuk als ik een blik werp op jouw over-mij pagina? Laat het me weten.